Breakfast

Volkoren brood
Breakfast · 14. december 2021
Tijd om nog eens brood te bakken. Ik eet heel graag brood! En wat je ook overal mag horen, brood past perfect binnen gezonde voeding! Meestal koop ik gewoon brood bij de bakker, ik varieer heel veel in het soort brood, maar ik merk wel dat ik niet overal fan ben van het volkoren brood. Ik vind het vaak droog. daarom ging ik zelf aan de slag en dit is het resultaat.

Crumble met nectarines
Breakfast · 24. mei 2021
Vorige week was ik erg enthousiast in de winkel, er is namelijk weer een ruime keuze aan zomerfruit ter beschikking: aardbeien, frambozen, meloen, nectarines,... . En dat fruit ging vlot in mijn winkelkar. Iets meer dan een week later heb ik enkele nectarines die aan het zacht worden zijn. Ideaal voor een crumble, als dessert of ontbijt.

Breakfast · 10. januari 2021
Ik ben al langer op zoek naar een goed recept voor havermoutwafels. Toen ik door de instagrampagina en website van het horecavirus scrolde, kwam ik dit receptje tegen. Een topper als je het mij vraagt. Daarom deel ik hun recept dan ook graag hier met jullie!

Overnight chiapudding
Breakfast · 23. november 2020
Onder het motto "Variatie doet eten" maakte ik deze morgen een alternatief ontbijtje. Het is zeer gemakkelijk klaar te maken en niet veel werk. De avond voordien voorbereiden en 's morgens uit de koelkast halen, afwerken en klaar om op te eten. Zo eenvoudig kan het zijn. Een snel en gezond alternatief!

Wortelgranola
Breakfast · 25. augustus 2020
Dit weekend heb ik mijn voorraad granola weer aangevuld, nu kan ik weer eventjes voort. Ik heb geen vast recept, dit keer probeerde ik iets nieuws, namelijk "wortelgranola". Ik las het eens in een boek en gaf er mijn eigen, hoe kan het ook anders "gezonde" touch aan. Ik hoor jullie al denken, wortelen in granola? Ja hoor, een wortel is een redelijk zoete groente, perfect te verwerken in een zoet recept dus, denk maar aan een wortelcake.

Volkoren rozijnenbrood
Breakfast · 30. maart 2020
Door de Corona-maatregelen zijn we allemaal wat vaker thuis, en hebben we iets meer tijd. Daarom ben ik vorige week aan het bakken geslagen. Het resultaat kan ik hier alvast met jullie delen. Het werd volkoren rozijnenbrood. De volkoren bloem zorgt voor een goed vullend brood, de rozijnen geven een zoete toets. Het is eens iets anders dan gewoon brood. Probeer het gerust even zelf, maar neem wel je tijd!

Havermoutpap met banaan en chocolade
Breakfast · 04. februari 2020
Deze morgen had ik tijd om een havermoutpap te maken. Je hebt er de laatste tijd al verschillende varianten zien passeren, maar deze vind ik zelf een echte topper! Ik maakte namelijk een combinatie van pure chocolade en banaan. Ik ben een zoete mondje, de banaan maakt het lekker zoet, terwijl de zwarte, bittere chocolade de smaken mooi in evenwicht brengt. Havermoutpap heeft me daarnaast een vol gevoel tot de middag! Probeer het zelf maar even. Ik moet wel toegeven, dat ik in het begin even mo

Breakfast · 10. januari 2020
Een klein brood is te klein, een groot brood is te groot en niemand thuis eet graag oud brood. Na enkele dagen heb je een aantal broodzakken liggen die slecht enkele uitgedroogde boterhammen bevatten. Herkenbaar? Dan heb ik hier voor jou een lekker en gezond ideetje met oud brood, waar het ganse gezin dol zal op zijn!

Havermoutpap met peer
Breakfast · 17. december 2019
Warm ontbijtje op een koude morgen. Deze morgen koos ik voor havermoutpap met peer en kaneel. Een lekker winterse combinatie op deze druilerige morgen. Havermout is een graan boordevol vezels, waardoor we een gevuld gevoel hebben tot de middag. In combinatie met magere melk, zorgen we voor voldoende aanbreng van eiwitten met een beperkt vetgehalte en het fruit zorgt voor natuurlijke suikers in combinatie met vitaminen en mineralen. De afwerking van noten en zaden brengt gezonde vetten aan.

Havermoutpannenkoeken
Breakfast · 05. november 2019
Gezond en alternatief ontbijt. Deze morgen had ik geen zin in een gewone boterham met belg. Daarom heb ik havermoutpannenkoekjes gebakken. Het is eens iets anders als ontbijt! en ze bewaren wel 5 dagen in de koelkast. Dus je kan ze gerust in het weekend maken en er de hele week van genieten. Wat denk jij? Volgende week pannenkoeken als ontbijt?

Meer weergeven