Vorige week, had ik een drukke week. Daarom ben ik vorig weekend bezig geweest met foodpreppen voor de drukke week. Ik maakte onder andere deze gezonde versie van een quiche Lorainne.
Je hebt het misschien gezien via mijn intagram story (@dietiste_veurne_nieuwpoort), legde ik jullie de verschillende stappen uit. Zo merkte je ook dat het heel gemakkelijk is, en niet veel werk.
Daarnaast kan je met quiches eindeloos variëren en kan je er de overschotjes uit de koelkast in kwijt!
Wat is jou favoriete combinatie in een quiche?
Ingrediënten
- 1 kruimeldeeg*
- 1 teentje look
- 1 sjalotje
- 1 prei
- 150g gerookte bacon**
- 4 eieren
- 200ml magere room
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, zout en andere kruiden naar smaak
- Rauwkost naar keuze om erbij te serveren.
*Ik kies voor kruimeldeeg omdat deze minder vet bevat dan bladerdeeg. Maar je kan gerust ook bladerdeeg nemen als je dat lekkerder zou vinden ;).
**Ik kies voor gerookte bacon, omdat dit een stuk magerder is (minder vet bevat) dan spek, die klassiek wordt gebruikt in een quiche Lorraine.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het kruimeldeeg open en bekleed de bakvorm ermee. Verwijder het overtollige deeg.
- Prik er met een vork gaatjes in en bak 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
- Snijd het sjalotje, de look en de prei fijn.
- Stoof aan in de olijfolie en kruid met peper, zout en eventueel andere kruiden naar smaak.
- Stoof daarna de gerookte baconreepjes zonder vetstof.
- Meng de prei met de gerookte bacon.
- Bekleed het voorgebakken deeg met het prei- en baconmengsel.
- klop de eitjes los met de room en kruid met peper en zout.
- Giet het mengsel van room en ei over de prei en bacon.
- Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Bereid ondertussen de rauwkost die je erbij wenst te serveren.
SMAKELIJK!
Reactie schrijven