Dit is voor mij, de zon op een broodje! Het doet me namelijk denken aan zonovergoten vakantiedagen. Het is een hapje die op vakantie zo goed als altijd op tafel komt. Het is heerlijk verfrissend op warme dagen ... zoals vandaag! We hoeven niet op vakantie te gaan, we kunnen ook het vakantiegevoel tot bij ons brengen!
Lang leve gezond genieten!
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
Nog enkele tips:
- Werk met rijpe tomaten, deze geven de bruchetta zoveel meer smaak!
- Werk met een goede olijfolie voor koude bereidingen: Extra Vierge olijfolie is een olie verkregen uit eerste persing van hoog kwalitatieve olijven. Daarnaast is olijfolie rijk aan onverzadigde (goede) vetten en vitamine E.
- Voeg smaakmakers en kruiden toe naar smaak: kies voor peper en zout, of vervang zout door een fijngesneden ansjovis. Voeg basilicum, look en sjalot toe naar smaak.
- Kies voor bruin stokbrood om toastjes van te maken, het bevat meer vezels.
IngrediËnten
- 2 grote, rijpe tomaten (bv. Coeur de Boeuf)
- 1/2 sjalot
- 1 klein teentje look
- 1 handje verse basilicum
- 4 eetlepels olijfolie (voor koude bereiding; Extra Vierge)
- Peper, zout
- 1 bruin stokbrood
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje look
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten in partjes en verwijder de pitten.
- Snijd ze verder in kleine blokjes.
- Snipper het sjalotje, de look en basilicum fijn.
- Meng de tomaatjes met het sjalotje, de look en de basilicum.
- Meng met de olijfolie en kruid naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het stokbrood in schijfjes en bestrijk met een borsteltje met wat olijfolie.
- Snijd een teentje look open en wrijf ermee over de stukjes stokbrood.
- Bak goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen.
- Serveer de tomaatjes op een schijfje van het geroosterd stokbrood.
SMAKELIJK!
Tip: Heb je een overschotje van de tomaatjes? verwerk het in een salade... Heerlijk (al zeg ik het zelf ;) ).
Reactie schrijven