Het is herfst, dit betekent het seizoen van de pompoen.
Met dit gerechtje probeer ik jullie dan ook te inspireren wat de mogelijkheden zijn met pompoen.
Uiteraard kent iedereen pompoensoep, maar dit keer heb ik de pompoen verwerkt in een lasagne. Iets meer werk, maar zeker de moeite waard.
Veel succes en smakelijk!
IngrediËnten
- 1 butternutpompoen
- 1 ui
- enkele teentjes look
- 1 kg spinazie
- Peper, zout, nootmuskaat, cayennepeper, rozemarijn, ...
- Olijfolie
- 2 liter magere melk
- 60g maïzena
- 2 eetlepels mosterd
- 12(volkoren) lasagnevellen
- 200g feta
Bereidingswijze
- Snipper de ui fijn en plet 2 teentjes look.
- Doe een eetlepel olijfolie in een pan en stoof de spinazie. (Als de hoeveelheid teveel is kan je dit ook in verschillende keren doen).
- Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
- Laat uitlekken.
- Schil de butternut en verwijder de pitjes.
- Snijd in dunne plakken (met behulp van een mandoline of snijd gewoon in kleine blokjes als je geen mandoline hebt.)
- Neem 2 eetlepels olijfolie en meng met peper, zout, cayennepeper, rozemarijn en andere kruiden naar smaak.
- Strijk de butternut hiermee in of meng in een diepvrieszakje.
- Bereid de saus: Breng de meerderheid van de melk aan de kook.
- Los in een overschotje melk 60g maïzena op, wanneer de melk kookt, voeg je dit toe en laat al roerend binden.
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Stel de lasagne samen:
- Start met een dun laagje saus, breng daarover een laagje lasagnevellen.
- Daarop komt de pompoen en boven de pompoen een laagje spinazie.
- Werk af met een laagje saus en brokel er de fetakaas over.
- Stel verder samen en eindig met een laagje saus en feta.
- Bak de lasagne +/- 45 tot 60 min. in de voorverwarmde oven.
Met de overschot van de pompoen kan je een pompoencrème maken om erbij te serveren. Stoof de pompoen aan met voldoende kruiden naar smaak. Voeg wat water toe en mix fijn. Voeg tenslotte 200ml magere room toe.
Serveer met de lasagne.
SMAKELIJK!
Reactie schrijven