Tijd voor een nieuwe granola!
Granola is een gezond ontbijtalternatief. Het bevat volkoren granen, die ons een gevuld en verzadigend gevoel gaan geven. Daarnaast ook gezonde vetten, voornamelijk uit de noten, zaden, pitten en de olie die worden toegevoegd. Je kunt ze aanvullen met smaakmakers naar keuze en daardoor eindeloos variëren.
Deze keer koos ik voor een Speculoosgranola met walnoten. Walnten uit de tuin die we gedroogd hebben om langer te bewaren.
Smaak niet alleen lekker, ruik ook heerlijk tijdens het bereiden in de keuken (door de speculooskruiden!). Jammer dat ik de geur niet kan delen!
Aan de slag dus!
Ingrediënten
- 300g havermout
- 100g gehakte walnoten
- 50g zonnebloempitten
- 50g amandelpoeder of geschaafde amandelen
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels arachideolie
- 4 theelepels speculaaskruiden
- 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
- Snuifje zout
voor het severen zoals op de foto:
- 45g granola
- 125g magere, ongesuikerde yoghurt
- Eventueel zoetstof
- 1/2 appel
- Snuifje kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de havermout, gehakte walnoten, pompoenpitten en amandelschaafsel onder elkaar.
- Meng de olie met de honing, de speculooskruiden en een snuifje zout.
- Meng dit geheel onder de droge ingrediënten.
- Meng goed zodat alles goed verspreid zit.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Spreid het mengsel uit over het bakpapier.
- Bak gedurende +/- 30 min. in de voorverwarmde oven (tot het goudbruin ziet).
- Roer tussendoor af en toe alles om.
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Serveer met wat magere, ongesuikerde yoghurt (voeg eventueel naar smaak wat zoetstof toe) en fruit naar keuze. Ik koos hier voor appel omdat ik vind dat appel goed past bij speculaaskruiden en kaneel. Voeg indien gewenst nog wat extra kaneel toe.
SMAKELIJK!
Reactie schrijven