Quiche met paprika, tomaat en feta

Snel en gezond, inderdaad het lijkt niet zo maar het kan! omdat ik een drukke avond voor de boeg heb, heb ik gekozen om deze quiche als avondmaal te maken. Je kan ze gemakkelijk op voorhand maken en dan later afbakken of afbakken en opnieuw opwarmen. Je kan er ook gemakkelijk de overschotten uit de koelkast in verwerken! bij mij was dat nu paprika, tomaat en feta. Je kan dit dus evengoed met andere groenten maken. Wij gaan er deze avond alvast van genieten! veel plezier met het receptje!

Tip: Ik kies voor kruimeldeeg omdat het minder vet en minder energie bevat dan bladerdeeg. Je kan uiteraard ook zelf een hartig deeg maken op basis van bruine of volkoren bloem.

IngrediËnten

  • 1 kruimeldeeg
  • 150g feta
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten
  • 250ml magere room (<10% vet)
  • 4 eieren
  • Peper, zout en italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het kruimeldeeg uit en leg met het bakpapier in de taartvorm.
  3. Druk goed aan en maak met een vork gaatjes in het deeg. 
  4. Bek de bodem 10-15 min. voor.
  5. Snijd de paprika in reepjes en stoom ze beetgaar.
  6. Laat ze nadien goed uitlekken en dep ze nog even droog met keukenpapier voordat je ze op het voorgebakken deeg legt.
  7. Snijd de tomaat in reepjes en verwijder de pitjes en het sap (dit zou het geheel te sappig maken.).
  8. Snijd de feta in blokjes.
  9. Leg de feta en de tomaatjes op de paprika.
  10. Meng de eitjes met de room.
  11. Kruid het mengsel met peper, zout en italiaanse kruiden en giet over de groenten.
  12. Bak gedurende 30-45 min. in de voorverwarmde oven tot het room-ei mengsel volledig gestold is.

Als het geheel dreigt te verbranden, bedek dan met aluminiumfolie maar maak er enkele gaatjes in zodat het vocht kan ontsnappen, anders blijft je quiche te nat.

Reactie schrijven

Commentaren: 0