Gisteren was het halloween. Dit is de periode dat er ook veel pompoenen zijn en iedereen er dan ook eentje in huis haalt. Weinig inspiratie om er zelf iets mee te maken? Geen probleem, hier volgen alvast 2 recepten met pompoen. Veel plezier ermee!
Pompoentaart
ingrediënten
- 1 kruimeldeeg
- 600g pompoen
- 200ml water
- 1 citroen
- 2 eetlepels zure room (<10% vet)
- 1.5 el maïszetmeel
- 50 ml light room
- 4 eieren
- zoetstof ter vervanging van 150g suiker (ik gebruikte 75g canderell sugarly)
- cayennepeper
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen in blokjes en kook gaar met het water.
- Giet de pompoen af, maar spaar het kookvocht.
- verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de zure room, met de zoetstof, maïszetmeel, rasp en sap van citroen.
- Klop de eitjes samen met de room los.
- Pureer de pompoen, indien te vast? voeg wat kookvocht toe.
- kruid met wat cayennepeper.
- Meng het zure room mengsel met de room en de eitjes en tenslotte ook met de afgekoelde pompoenpuree.
- Leg het kruimeldeeg in de taartschaal en verwijder de overtollige randen deeg.
- Steek er gaatjes in, bedek met bakpapier en een zwaar voorwerp.
- Bak 20 min. op 180°C.
- Doe de vulling erin en bak nog eens 45 min. in de oven op 180°C.
- Laat afkoelen en serveer.
SMAKELIJK!
Pompoensoep
ingrediënten
- 2 l water
- 2 vetarme groentebouillonblokjes
- 800g pompoen
- 1 ui
- peper, zout (en andere kruiden naar keuze)
Bereidingswijze
- Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
- Snijd de pompoen in stukjes en kook ze gaar in de bouillon.
- snijd een ui grof en voeg toe.
- Laat alles gaar koken.
- Mix de soep.
- Breng op smaak met peper en zout en andere kruiden naar keuze.
- Serveer met een takje groen.
SMAKELIJK!
Reactie schrijven